• Home
  • Waardevermeerdering dakkapel

Waardevermeerdering dakkapel

Wat is de waardevermeerdering van een dakkapel op uw woning? Een dakkapel creëert meer ruimte in uw woning. Uw woongenot stijgt hiervan, net als de waarde van uw huis. Als u uw woning ooit gaat verkopen zal deze ook interessanter zijn voor mogelijke kopers.

Waarde dakkapel

Een dakkapel laten plaatsen is een serieuze investering. De prijzen van dakkapellen lopen uiteen en zijn altijd maatwerk. Een kunststof dakkapel is de goedkoopste optie en vraagt nauwelijks onderhoud. Terwijl hout en aluminium wel iets duurder zijn, maar ook langer meegaan.

Hoeveel meerwaarde

Stel dat u de knoop hebt doorgehakt en een dakkapel ter waarde van € 8.500,- laat aanleggen, dan realiseert u hiermee een meerwaarde van vaak zo’n 50% van dit bedrag. Uw huis kan dus onmiddellijk ongeveer € 4.250,- meer waard worden door uw nieuwe dakkapel.

Waardevermeerdering

De aanschafkosten van een dakkapel zullen vaak groter zijn dan de waardevermeerdering van uw huis. U koopt een dakkapel dus in de eerste plaats voor uzelf, om meer ruimte of een mooier huis te krijgen, en pas in de tweede plaats als meerwaarde voor uw huis. Wat kunt u doen om zoveel mogelijk waarde toe te voegen aan uw woning met een dakkapel?

waardevermeerdering-dakkapel

Terugverdientijd

Een onderscheidende factor bij het kiezen voor een dakkapel is dat deze zichzelf terugbetaalt. Bij een dakkapel van ongeveer € 8.000 mag u op een terugverdientijd rekenen van gemiddeld drie jaar. Ook zal het verkopen van uw huis flink sneller gaan, helemaal als de nieuwe dakkapel relatief veel ruimte toevoegt. Iets anders waar u op hoort te letten bij de keuze voor een dakkapel is of het bouwtechnisch past en niet zozeer of het in een trend past. U verdient uw investering het snelste terug als de dakkapel bij uw huis past en een echte meerwaarde heeft.

Kostenplaatje

Het investeren in een dakkapel is geen kleine beslissing. Hoe meer vierkante meter uw dakkapel heeft, hoe goedkoper het wordt per vierkante meter en hoe meer relatieve waarde vermeerdering u zult hebben. De prijs is altijd afhankelijk van uw eigen wensen, de gekozen materialen en uw woonsituatie.

Tips

Kiest u voor:

• Dezelfde look en feel
• Dezelfde kleurstelling
• Hetzelfde materiaal als de kozijnen in huis
• Een passend model, dus: een moderne dakkapel bij een modern huis en een nostalgische (kleine) dakkapel bij een knus huisje

Toegevoegde waarde

Koopt u uw dakkapel dus in dezelfde stijl en van een goede kwaliteit. Kies voor een rustig passend model. Daarmee vergroot u de kans op een grote waardevermeerdering voor uw woning. Veel mensen kiezen ook voor een nokverhogend model voor meerwaarde waardoor u veel extra ruimte krijgt.

Waarde voor uzelf

Opeens is het aantal slaapkamers in uw woning van drie naar vijf slaapkamers gegroeid. Dat is bij de verkoop een goed verhaal. Zo is een dakkapel direct een langetermijninvestering voor uzelf. Een dakkapel kan ook zorgen voor een kostenbesparing. Het kan het verschil maken tussen wel of niet verhuizen. Verhuizen is een forse kostenpost. Die kosten voorkomt u als u met een dakkapel het ruimteprobleem laat oplossen. Bovendien heeft een dakkapel een goede prijs- / kwaliteitverhouding.

Winst dakkapel

In onze beleving koopt u een dakkapel primair voor uzelf. De belangrijkste reden is echt de ruimtewinst. Uw donkere zolder verandert van opslagruimte in een volwaardige lichte kamer of zelfs in twee. Of u plaatst een dakkapel bij de badkamer voor het creëren van meer ruimte. Het plaatsen van een dakkapel is een relatief kleine aanpassing aan uw woning, maar het heeft enorm veel effect.

Ruimtewinst

De ruimtewinst door het plaatsen van een dakkapel op uw woning is behoorlijk fors. Een dakkapel van drie meter breed levert vierenhalve vierkante meter aan extra loopruimte op. Zo hebt u opeens een extra slaapkamer, hobbykamer of werkruimte. En het extra daglicht doet ook veel. De zolder voelt direct anders. Dat zorgt voor verhoogd wooncomfort en dat is uiteindelijk vaak het belangrijkste.

waardevermeerdering

Offerte

Zoals omschreven zijn de materiaalkeuze, afmetingen en aankleding bepalend voor de prijsvorming van uw nieuwe dakkapel. Dit willen we als dakkapelspecialist graag met u bespreken en uitrekenen. Onze zeer concurrerende prijzen voor onze dakkapellen zijn inclusief plaatsing en btw. Op ons kantoor in Elst (Gelderland) werken we de calculatie voor uw dakkapel uit en vervolgens ontvangt u onze offerte. Gelders Dakkapel heeft jarenlange ervaring in alle soorten dakkapellen. Wij leveren u kwaliteit tegen scherpe prijzen en u weet door het raadplegen van de dakkapel configurator van tevoren wat de kosten voor uw nieuwe dakkapel zijn. Dus bent u op zoek naar duidelijkheid en gedegen advies voor het samenstellen van uw nieuwe dakkapel? U bent van harte welkom bij uw dakkapel specialist, Gelders Dakkapel. 

Gelders Dakkapel

Showroom en Werkplaats in Elst (Gld.)
Messcherpe prijzen
Prefab en maatwerk
Meer ruimte, meer daglicht
yt

Wat klanten over ons zeggen

VCA gecertificeerd
Erkend leerbedrijf
WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?
sluiten